13 Nisan 2019 Cumartesi

                                          GİRAFFE WEEVİL

                                            
Madagaskar Adası'na özgü olan bu arkadaş gerçekten görüntüsüyle ilk gördüğümde beni oldukça şaşırttı ki sizleri de şaşırtmıştır diye düşünüyorum. Bu tür 2008 yılında keşfedildiği için hakkında oldukça sınırlı bilgi mevcut. İlk olarak boyun kısmının duruşu sanki kırılmış bir kalemi andırıyor ve ismindeki "Zürafa" da buradan gelmekte. Erkeklerin boyunlarının uzun olmasının bir nedeni var; hem dişileri elde etmek için rakiplerle dövüşürken hemde yumurta bıraktıkları yaprakları bükerek sıkıca kapatmak için boyunlarını kullanmaları gerekiyor. 
            
  




Üreme: İnsanlara karşı zararsız olan bu tür söz konusu çiftleşme olunca oldukça agresif birer dövüşçü oluyorlar. Erkekler yakınlardaki dişi için çevredeki rakip erkeklerle savaşa girer ve kazanmak için boynunu kullanır. Galip taraf çiftleşme için hak kazanır ve dişinin yanına gidip çiftleşir. Dişi, üzerinde yaşadıkları Zürafa Ağacı bitkisinin bir yaprağına tek bir yumurta bırakır ve yaprağı bir puro şekli gibi sürekli kıvırıp sardıktan sonra tamamen kapanmış ve içinde yumurtası olan yaprağı kesip zemine düşürür.





Diyetleri: Madagaskar Adası'da bulunan ve adlarını almış Zürafa Böceği Ağacı olarak bilinen bitkiyle beslenirler. Ayrıca uçabilirler, kırmızı sert kabuklarının altında kanatları olsa da ömürlerinin büyük bir kısmını bu bitki üzerinde geçirdikleri biliniyor ve bu bitkilerden fazla uzaklaşmadan uçtukları dikkat çekmekte.








B.C 
Kaynak:  https://www.strangeanimals.info/2014/03/Giraffe-Weevil.html                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder