19 Nisan 2019 Cuma

                                       PANTER BUKALEMUN



Madagaskar Adasının sakinlerinden olan bu arkadaşımızın en büyük özelliği çok geniş, parlak renk aralıklarına sahip olmasıdır. Bu nedenle ne yazık ki doğal yaşamlarından alınıp evcil hayvan olarak satılmaya açık bir pozisyonda ve zamanla popüleritesinin artmasıyla birlikte daha çok talep edilen evcil hayvanlar arasında ismini görmekteyiz. Renk değişimlerinin nasıl ve nelere bağlı olarak gerçekleştiği oldukça merak konusu değil mi ? Bu sorunun cevabı altta bulunan başlıkta...






                                       
Yaşam Tarzları ve Davranışları: Renklerinin altında etnik köken önemli bir yer tutuyor örneğin; Adanın belirli bir bölgelerine dağılan bu türün kuzey tarafında yaşayanlarının renkleri genellikle mavi,yeşil ve zümrüt yeşili veya turkuaz olarak ağırlık gösterdiği varsayılmaktadır. Bunun yanında duygu değişikliklerinde de renklerinde oynamalar yaptıkları gözlemlenmiş. Nasıl mı ? Şöyle, eğer dişi yumurta taşıyorsa çiftleşmeye isteksiz olur ve turuncu- çizgili siyah gibi bir renk alır. Yalnız yaşamayı tercih ederler (özellikle erkekler) bunun nedeni ise oldukça agresif davranışlarıdır. Erkekler bölgeleri ve dişi için savaşır. 



Diyeleri: İnanılmaz ve sıra dışı uzunlukta dilleri vardır. Fırsatçılar, bunun sebebi avını hareketsiz bekleyebilir olmalarıdır. Gözleri birbirinden bağımsız hareket eder bu sayede avını hareket etmeden rahatlıkla izleyebilir ve uzun dillerini süratle avına yapıştırıp çekerler.  Avların genellikle ağaç üstünde yakalarlar. Böcekçil olarak, cırcır böcekleri, çekirgeler, kelebekler ve çok nadir bitkisel beslenme olabilir. 


Üreme: Erkekler kur yapmaya başlayarak çiftleşme için ilk adımı atmış olur, dişilerin alanı erkeklerin alanından dardır. Erkekler geniş alanlarındaki dişileri ziyaret ederler. Bu sırada agresiflik en yüksek seviyededir. Bu dönem Ocak - Mayıs aylarına denk gelir ve dişi yumurtalarını bırakmak yere inip bir çukur kazar 10 veya üstü yumurta bırakabilir. Yavrular anne ve baba bakımı olmadan hayatlarına başlayacaktır. 











B.C

Kaynaklar: Wikipedia
  Furcifer pardalisinin renklendirilmesi ve biçimlendirilmesi , bulundukları kökene bağlı olarak önemli ölçüde değişmektedir. Tipik olarak, Madagascan Island Nosy Be'den panter bukalemunları mavi-yeşil, zümrüt yeşili veya turkuaz gövdelidir. Kuzeybatı kıyılarındaki erkekler genellikle kenarları boyunca sarımsı beyaz bir şerit ile parlak pembe; buna genel olarak "pembe panterler" denir. Erkekler, kafa ve gözler etrafındaki lekeler, çizgiler ve / veya bantlarda büyük bir değişiklik göstererek turuncu, kırmızı ve koyu yeşil olabilirler.Furcifer pardalisinin renklendirilmesi ve biçimlendirilmesi , bulundukları kökene bağlı olarak önemli ölçüde değişmektedir. Tipik olarak, Madagascan Island Nosy Be'den panter bukalemunları mavi-yeşil, zümrüt yeşili veya turkuaz gövdelidir. Kuzeybatı kıyılarındaki erkekler genellikle kenarları boyunca sarımsı beyaz bir şerit ile parlak pembe; buna genel olarak "pembe panterler" denir. Erkekler, kafa ve gözler etrafındaki lekeler, çizgiler ve / veya bantlarda büyük bir değişiklik göstererek turuncu, kırmızı ve koyu yeşil olabilirler.Furcifer pardalisinin renklendirilmesi ve biçimlendirilmesi , bulundukları kökene bağlı olarak önemli ölçüde değişmektedir. Tipik olarak, Madagascan Island Nosy Be'den panter bukalemunları mavi-yeşil, zümrüt yeşili veya turkuaz gövdelidir. Kuzeybatı kıyılarındaki erkekler genellikle kenarları boyunca sarımsı beyaz bir şerit ile parlak pembe; buna genel olarak "pembe panterler" denir. Erkekler, kafa ve gözler etrafındaki lekeler, çizgiler ve / veya bantlarda büyük bir değişiklik göstererek turuncu, kırmızı ve koyu yeşil olabilirler.Furcifer pardalisinin renklendirilmesi ve biçimlendirilmesi , bulundukları kökene bağlı olarak önemli ölçüde değişmektedir. Tipik olarak, Madagascan Island Nosy Be'den panter bukalemunları mavi-yeşil, zümrüt yeşili veya turkuaz gövdelidir. Kuzeybatı kıyılarındaki erkekler genellikle kenarları boyunca sarımsı beyaz bir şerit ile parlak pembe; buna genel olarak "pembe panterler" denir. Erkekler, kafa ve gözler etrafındaki lekeler, çizgiler ve / veya bantlarda büyük bir değişiklik göstererek turuncu, kırmızı ve koyu yeşil olabilirler.
Furcifer pardalisinin renklendirilmesi ve biçimlendirilmesi , bulundukları kökene bağlı olarak önemli ölçüde değişmektedir. Tipik olarak, Madagascan Island Nosy Be'den panter bukalemunları mavi-yeşil, zümrüt yeşili veya turkuaz gövdelidir. Kuzeybatı kıyılarındaki erkekler genellikle kenarları boyunca sarımsı beyaz bir şerit ile parlak pembe; buna genel olarak "pembe panterler" denir. Erkekler, kafa ve gözler etrafındaki lekeler, çizgiler ve / veya bantlarda büyük bir değişiklik göstererek turuncu, kırmızı ve koyu yeşil olabilirler.Furcifer pardalisinin renklendirilmesi ve biçimlendirilmesi , bulundukları kökene bağlı olarak önemli ölçüde değişmektedir. Tipik olarak, Madagascan Island Nosy Be'den panter bukalemunları mavi-yeşil, zümrüt yeşili veya turkuaz gövdelidir. Kuzeybatı kıyılarındaki erkekler genellikle kenarları boyunca sarımsı beyaz bir şerit ile parlak pembe; buna genel olarak "pembe panterler" denir. Erkekler, kafa ve gözler etrafındaki lekeler, çizgiler ve / veya bantlarda büyük bir değişiklik göstererek turuncu, kırmızı ve koyu yeşil olabilirler. Furcifer pardalisinin renklendirilmesi ve biçimlendirilmesi , bulundukları kökene bağlı olarak önemli ölçüde değişmektedir. Tipik olarak, Madagascan Island Nosy Be'den panter bukalemunları mavi-yeşil, zümrüt yeşili veya turkuaz gövdelidir. Kuzeybatı kıyılarındaki erkekler genellikle kenarları boyunca sarımsı beyaz bir şerit ile parlak pembe; buna genel olarak "pembe panterler" denir. Erkekler, kafa ve gözler etrafındaki lekeler, çizgiler ve / veya bantlarda büyük bir değişiklik göstererek turuncu, kırmızı ve koyu yeşil olabilirler.Furcifer pardalisinin renklendirilmesi ve biçimlendirilmesi , bulundukları kökene bağlı olarak önemli ölçüde değişmektedir. Tipik olarak, Madagascan Island Nosy Be'den panter bukalemunları mavi-yeşil, zümrüt yeşili veya turkuaz gövdelidir. Kuzeybatı kıyılarındaki erkekler genellikle kenarları boyunca sarımsı beyaz bir şerit ile parlak pembe; buna genel olarak "pembe panterler" denir. Erkekler, kafa ve gözler etrafındaki lekeler, çizgiler ve / veya bantlarda büyük bir değişiklik göstererek turuncu, kırmızı ve koyu yeşil olabi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder