14 Mart 2019 Perşembe

                                             OCELOT



 Ocelotlar küçük, vahşi Amerikan kedileri olmakla birlikte ev kedilerinin iki katı büyüklüğündedir. Birkaç koyu çizgi doğrudan boyun arkasından kuyruk ucuna kadar uzanır. Boyun ve karın beyazdır, bacakların iç kısımları birkaç çizgi ile işaretlenmiştir. Tüyleri oldukça kısa olmakla birlikte 28 - 30 arası dişe sahiptir. Erkekler 7 ile 15,5 kilogram ağırlığında olurken dişiler ise 6,6 - 11,3 arasındadır. Ocelotlar, Jaguarlar'dan sonra Güney Amerika'daki en büyük ikinci benekli kedi olarak bilinmektedir. Daha çok gece aktiftirler.





Diyetleri: Ocelotlar etoburdur. Menülerinde Armadillo, Opossum ve tavşanlar, kemirgenler, sürüngenler, küçük kuşlar ve balıklara yer verirler. Araştırmalara göre Güneydoğu Brezilya'da bulunan Ocelot diyetinde primatlar hakimken Meksikalı Ocelotlar'ın diyetlerinde iguanalar hakim. Her gün enerji gereksinimlerini karşılamak için 600 - 800 gram et tüketmelidirler ayrıca avlarını yemeden tüylerinden ayırırlar. Öldürücü bir ısırık vermek için kesici sırt dişleri mevcuttur. Ocelotların çiğnemek için uygun dişleri olmadığından avlarını küçük parçalara ayırırlar ardından çiğnemeden yutarlar.    






Üreme: Michigan Üniversitesi'nin Hayvan Çeşitliliği Ağı'na göre erkek ve dişi Ocelot günde 5 ila 10 kez çiftleşirler. Bir çok kez çifleşmeleri gereklidir çünkü dişi hamile kalmayı oldukça
 zorlaştırır. Eğer dişi hamile kalırsa yaklaşık 79 - 80 gün arası bir gebelik dönemi geçirecek ve 1 yada 3 bebek doğuracaktır. Yavrular doğduklarında 200 - 300 gramdır ve gözleri kapalıdır. 15 ile 18 gün sonra gözler açılır, 6 haftalık olduklarında sütten kesilmeye başlayıp yuvadan çıkmaya başlarlar.  






B.C

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder