26 Mart 2017 Pazar

                                OPOSSUM (VİRGİNİA) 


Opossum'um ana vatanı Amerika'dır. Bu keseliler takımının Keselisıçangiller familyasına ait bir memelidir. Amerika'da oldukça yaygınlardır. Amerika'da Virginian Opossum( Virginia Keseli Sıçanı)  olarak bilinir. Bir kedi büyüklüğündedir ve genellikle geceleri aktif olup gündüz karanlık yerlerde uyurlar.
 Geniş bir tür yelpazesi vardır. Uzunluğu kuyruklarıyla birlikte 35- 94 cm arasındadır. Kuyrukları tüysüzdür, ağaçlara tırmanırken dalla tutunur. Uzunluğu 21- 47 cm'dir. Erkelerin ağırlığı 0.8- 6.4 olabilirken dişilerin 0.3- 3.7 arasındadır. Amerika'nın kuzeyinden güneyine çok geniş büyüklükteki türleri bulunur. En değişken türdeki memelilerden biridir. Uzun tüysüz kulakları ve düz uzunbir burnu vardır. Ön ve arka baş parmakları diğer parmaklarda pençeleri bulunur. Ömürleri kısadır. doğada 2 yıl, evcil olarak 4 yıl yaşarlar.



Davranış ve Yaşam Tarzları: Opossum kendini tehdit altında hissettiğinde ölü numarası yapar. Yaralı yada ölü gibi davranarak taklit ustalığı sergiler
(sağdaki gibi). Eğer doğal ortamında yaklaşırsanız oldukça agresif olabilirler. Tıslayarak dişlerini gösterirler.         

Diyetleri: Hepçildirler. Geniş bir yiyecek aralığı bulunur. Meyve, tahıl, böcekler, salyangoz, solucan, leşler, yılanlar, fareler ve bitkide yiyebililrler. Sonbahar da Amerikan Hurmasını yemeği çok severler.

Üreme: Virginia Opossum'u Ekim - Aralık ayları arasında çifleşir. Çoğu yavru Şubat - Haziran ayların da doğar. Çiftleşme zamanlarında erkeler ağızlarını tıkırdatarak sesler çıkarıp dişiyi cezbetmeye çalışır. 20 - 30 yavru doğar fazak dişi en fazla 13 tane yavruyu yetiştirir. Yavru doğar ve annesinin kesesine girdikten sonra orada 2,5 - 3 ay süt emdikten sonra keseden çıkmaya başlarlar. Annelerinin sırtına yapışırlar. Yaklaşık 4 - 5 ay sonra annelerini terk ederler.
 



 B.C


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder