13 Mart 2017 Pazartesi

                                     MAİNE COON

  Bu kedi ırkının kendine has bir fiziksel görünüşü ve avlanma stratejileri vardır. Maine Coon'lar diğer kedilere göre oldukça büyüktür. Dünya'nın en büyük kedileri olarak akıllarda yer etmişlerdir. İsmini
Amerika'nın Maine eyaletinden alır ve yerli kedisi olarak da bilinir. Göğüs kısımlarında aslanlarınkini andıran yeleleri vardır. Çene yapıları oldukça gelişmiş ve büyüktür. Sert bakışları ve asil duruşlarına nazaran oldçukça ev ortamına uyumlu kedilerdir. Benekli hariç hemen her renkte kürke sahiptirler. Bu ırkın huyları köpeklere beneztilir. Erkeklerin ağırlığı ortalama olarak 5.9 - 8.2 kg, dişilerin ki ise 3.6 - 5.5 kg'dır. Vücutları sağlam ve kaslıdır, bu da kendi ağırlığını desteklemek için gereklidir ve gögüs yapıları geniştir. 




Diyetleri: Tahıllı ürünlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Yapısı gereği kilo almaya elverişlidir, tahıllı yiyecekler onların yağlanmasına neden olmaktadır. Yüksek düzeyde enerjik ve büyük bir ırk olduklarından, bol miktarda protein ağırlıklı beslenmeli aynı zaman da öğünlerinde et önemlidir. Kuru ve yaş mama kalitesi dişlerinde ki tartar oluşumunu azaltabilir.


Yavrular tam potansiyel büyüklüklerine 3 veya 5 yaşında ulaşırlar.
Ortalama ömürleri 12.5 yıldır. İyi bakıldığı takdirde 16 yıl yaşadıkları söylenmiştir.






                         


Bakımı: Kış şartlarına yatkınlıkları gelişmiştir. Patilerinin geniş oluşu karda dolaşmalarını kolaylaştırır. Tüy tabakası oldukça sıktır.
Bu onların sık sık taranmasını gerektirir. Ayak aralarındaki uzun tüyleri kışın yürüdüklerinde onların sıcak kalmasına yardımcı olur. Yazın kürkünün kısaltılması onları rahatlatabilir. 

Sağlık Sorunları: Çoğunluk olarak kalp ve omurga rahatsızlıklarıyla karşılaşırlar. Orta yaştan büyük kedilerin ve erkeklerin yatkın olduğu düşülmektedir.                                                                 B.C

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder