Pirimatların (nemli burunlu maymunları) Lorigiller ailesine aittir. Akasya ağaçlarını severler. Hindistan ve Sri Lanka' da yaşarlar. Doğal yaşam alanları subtropikal, kuru tropikal ormanlar ve nemli tropikal -subtropikal ormanları tercih ederler. Habitat kaybıyla tehdit altındadır. Birden fazla akrabası bulunur. Bunlar "Malabar Gri İnce Loris, Mysore Gri İnce Loris, Kuzey Ceylonese İnce Loris, Highland İnce Loris" tir. Erkekler dişilere göre daha büyüktür.
Davranışları: Davranışları ve ekolojileri üzerine son 10 yılda yapılan kapsamlı çalışmalara rağmen, Gri İnce Lori'ler hala tüm primat türleri arasında en az bilinenlerin içinde yer alır. Genellikle yalnızdır. Bir çift veya grup olarak görmek zordur. Dişiler ve erkelerin evleri arasında mesafeler bulunur. Dişi yavrularıyla birlikte aynı yuvayı paylaşır. Kendi aralarında seslenerek iletişim kurarlar. Gece aktiftir gündüz genellikle uyumayı tercih eder.
Diyetleri: Genellikle böceklerle beslenirler fakat bazen kuş yumurtası , çiçekler ve özleri, meyveleri de tercih edebilirler.
Üreme: Birden fazla erkek bir dişiyle çiftleşmek için yarışır. Genellikle Nisan, Haziran ve Ekim, Aralık aylarını seçerler. Gebelik yaklaşık 170 gün sürer ve genellikle ikiz doğururlar. Doğan bebekler annenin karnına tutunur. Bebekler yuva da beklerken anneleri yiyecek arar, 3 veya 9 ay sonra türe bağlı olarak sütten kesilirler. 10 - 18 ay içinde olgunlaşırlar, 20 yıl yaşadıkları bilinir.
Habitatları: Sri Lanka olmak üzere Hindistan'ın Batı Ghats'ın içindeki Kerala, Karnataka ve Batı Tamil Nadu'dan Doğu Ghats ve Andhra Pradesh bölgelerinde yaşarlar.
gözleri çok etkileyici ilginç bir içerik eline sağlık :)
YanıtlaSil