26 Mart 2017 Pazar

                          CHİNCHİLLA



 Bu sevimli canlılar And Dağları'nın, yüksek eteklerindeki sakinleri olarak bilinir. 4270 metre yüksekte yaşabilirler. Sürüler halinde yaşarlar. Evcil olarak ev ortamında da beslenmektedir. Doğal yaşam alanlarında ovalarda yaşarlar. Güçlü arka bacakları, geniş kulakları ve fırçaya benzeyen bir kuyruğu vardır. Arka bacaklarında 4 parmağı bulunur. Dişleri sürekli büyür. Renkleri soluk gri, beyaz, kahverengi olabilir.


Ağırlıkları 800 gram ile 8 kilo arasında değişen orta ile büyük boy kemiricilerdir. Kürkü oldukça değerlidir, kalın ve yumuşaktır. Ne yazık ki kürk ticaretinde kullanılır. 



Habitatları: Chinchilla'lar Güney Amerika'ya özgüdür. Kayalıklar da yada kayalık aralarında, Şili'nin ve Peru'nun uzak dağlık bölgelerinde yaşar.







Diyetler: Otçuldurlar. Yonca, tahıl çeşitleri, ve köklü bitkilerle beslenebilir. Ev ortamında hazır yemleri bulunur. Tavşanla diyetleri arasında pek bi fark yoktur.





Üreme: 2 türü bulunmaktadır. (sağda) Yılın herhangi bir zamanın da üreyebilirler. Gebelik süre 111 gündür ve çoğu kemirgene göre bu uzun bir süredir. 1 yada 2 yavru doğurur. Bu uzun gebelik süresinden sonra doğan yavruları hafif tüylü ve gözleri açık doğar. 




B.C

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder